DESINFECTIE OZON (faq)

Ozon doodt bacteriën en virussen, waardoor het uitstekend geschikt is voor het desinfecteren van elk gebied, maar het is belangrijk dat zolang de ozongenerator in gebruik is, niemand in de kamer mag blijven

.Als de generator klaar is, kunnen we na een langere ventilatie terug naar de kamer. Het biedt oplossingen voor de volgende problemen: Neutraliseert, maskeert geuren. Het desinfecteert. Verlicht allergie. Het doodt bacteriën, virussen, sporen, schimmels, schimmels en mijten.

Toepassingsgebieden:

Desinfectie en reiniging van woon- en industriële gebouwen. Desinfectie van koelhuizen en voedingsmagazijnen. Desinfectie en ontgeuring van restaurants en hotelkamers. Desinfectie van ziekenhuizen, operatiekamers, operatiekamers, laboratoria. Maak kleding schoon voor langdurige opslag. ​

Wat is ozon?

Ozon en zuurstof zijn zogenaamde allotrope modificaties van elkaar. Ozon is een giftig gas met een penetrante geur. Het heeft een penetrante geur, zelfs wanneer het honderden keren wordt verdund, en lijkt op chloor. Het toxische effect wordt veroorzaakt door de oxidatieve afbraak van onverzadigde vetzuren.

Effecten van ozon:

1. Desinfecterende werking: Ozon is een van de sterkste oxiderende en desinfecterende middelen, die honderden of duizenden keren effectiever is dan chloor, afhankelijk van het aantal micro-organismen. Als u in contact komt met micro-organismen zoals bacteriën, virussen, schimmels, schimmels, zult u ze doden. Micro-organismen kunnen geen immuniteit voor ozon opbouwen, in tegenstelling tot traditionele chemicaliën.

2. Geur neutraliserend effect: Op de ozon-manier komt het in contact met de geur veroorzakende elementen, het vernietigt ze volledig. Ozonbehandeling elimineert onaangename geuren zoals extreem vervuilde eigenschappen, urine- en fecale geuren (in deze gevallen kunnen verschillende behandelingsstappen nodig zijn!), Tabaksrook, sterke geuren van vee, enzovoort.

Werking ozongenerator: Bij zuurstofmoleculen leidt het naar een hoogspanningselektrode bij omgevingsdruk, waar het door een spanning wordt omgezet in ozon, een zogenaamde corona of stille ontlading. Deze moleculen worden door middel van een ventilator op de gewenste locatie afgeleverd.

Hoe wordt desinfectie / geurneutralisatie door ozongeneratoren uitgevoerd?

Ozon-desinfectie- of geur neutraliserende behandeling kan worden uitgevoerd in een volledig gesloten ruimte. Om het juiste effect te bereiken, moet de belichtingstijd worden aangehouden. Aan het begin van het proces is de omtrek van de machineplaatsing het interieur van het pand (voor meerdere kamers, met elk afzonderlijk deel van het proces afzonderlijk en met de uiteindelijke voltooiing), wordt het betere effect gecirculeerd door lucht plus ventilatie naar de ozon in de laatste bocht. De behandeling kan een half uur tot enkele uren duren, afhankelijk van de grootte van de vervuiling en de grootte van de luchtkubieke meter. BELANGRIJK! -Tijdens de behandeling KUNNEN noch mensen, dieren, noch levende wezens (inclusief kamerplanten) in de kamer BLIJVEN!

3. Steriliserend effect: Ozon is ook effectief in het bestrijden van schimmels en schimmels. Het vernietigt zelfs sporen in de lucht! Een ozongeneratorbehandeling alleen is echter niet voldoende om de mal of knop volledig onder controle te houden. Indien mogelijk is een gecombineerde behandeling nodig! De muur moet worden gesmeerd met een vochtige schimmel en een fungicide die dieper doordringt en in de onderste lagen van het oppervlak sijpelt! Allereerst moet de oorzaak van schimmel worden weggenomen, anders gaat het zinvolle deel weer schimmelen!

Mogelijke oorzaken: Lekkage van leidingen in de muur, afgesloten ruimte zonder ventilatie, etc.

Insecticide en acaricide effect: Zoals eerder vermeld, is ozon een apart giftig gas. Het dringt door in de kleinste scheurtjes, spleten, sponzen, meubels en tapijtstoffen, afhankelijk van zijn staat. Op die manier kunnen zelfs de kleinste parasieten zich er niet voor verbergen!

TIP! Het wordt aanbevolen om verschillende procedures in combinatie te gebruiken om het meest effectieve resultaat te bereiken! Desinfectie van ozongeneratoren Door de oxidatieve werking van ozon desinfecteert het tot 3000 keer effectiever dan chloor! Meer informatie … Desinfectie / desinfectie reiniging